BloskeTerug naar het overzicht


12/03/2018: We zoeken een bereidwillige chauffeur om Bloske naar zijn volgende afspraak bij de acupunctuur te rijden op maandag 19/03/2018 om 13u.

Wie wil Bloske rijden aub?! neem contact op via facebook!

Hij wordt aldus verwacht om 13u te Kontich wat een klein uurtje rijden is mits er geen oponthoud is onderweg. Behandeling duurt ca 30 minuten. 

=======================

15/03/2018 Bloske heeft nu ook baat bij accupunctuur voor ander probleem.

Zoals je weet, ging Bloske een tijdlang voor accupunctuurbehandeling naar Geertje Van Gompel te Kontich om zijn blaasverlamming weg te werken. Met groot jolijt konden we dat begin dit jaar stoppen want Bloske plast helemaal zelfstandig. Er was echter een ander probleem opgedoken: nl. zijn stoelgang. De lieverd had diarree en liet overal stempeltes achter. Soms was het zodanig erg dat alles wat hij passeerde besmeurd werd met kaka. Niet leuk noch voor hem, noch voor zijn personeel en al zeker niet hygiënisch te noemen. Eerst werd gedacht aan problemen met vertering dus gaven we hem ene tijdlang andere voeding. Dat gaf geen resultaat. Er werden vervolgens ontledingen gedaan van zijn stoelgang door het labo waaruit een lichaamseigen bacterie wat te talrijk aanwezig was. Dan daar maar o proberen te behandelen maar nee hoor, het probleem bleef hem en ons stalken. We informeerden terug bij dierenarts Van Gompel die dacht aan een mogelijk verlammingsprobleem van de darm waardoor de ontlasting niet kan uitgeduwd worden. Ze wilde het zeker een kans geven om ook daar op te werken met accupunctuur. Denk maar aan Shanty die haar ontlasting niet uitgeduwd kreeg doordat een stuk darm verlamd was. Ook dat konden we verhelpen dankzij een intensieve accupunctuurbehandeling en zo geniet Shanty momenteel een zorgeloos leventje bij haar adoptanten. Het was dus zeker de kans waard!Dinsdag, 6 maart was de eerste afspraak. De dierenarts werkte naar eigen zeggen op een lange termijnresultaat wat betekende dat we mogelijk pas na weken effectief een verbetering zouden zien. Toen we twee dagen na de behandeling Bloske naar goede gewoonte pakten om zijn poep onder de kraan te reinigen was onze verbazing groot... er was niets proper te maken! Weer zo'n memorabele dag! Het is nu hopen dat hij verder goed blijft evolueren maar wij hebben er alvast dik vertrouwen in en Bloske lijkt opgelucht. Niet onlogisch wetende hoezeer een poes op haar hygiëne gesteld is.  Ongetwijfeld zullen er nog enkele sessies moeten volgen maar dat laten we zeker nog weten. Hopelijk kan Bloske dan ook weer rekenen op een bereidwillige chauffeur.

=============================

13/01/2018: Vijf maanden nadat Bloske is toegekomen en we gestart zijn met de acupunctuurbehandelingen mogen we terecht heel blij zijn met de resultaten. De lieve, jonge kater deelt die mening ongetwijfeld.  Wat startte in augustus van vorig jaar als een tijdelijke opvang wegens vakantie van de toenmalige verzorgster is uitgegroeid tot zijn grote geluk.

Bloske kwam immers toe met een verlamde blaas en diende handmatig geledigd te worden. Op het randje af van dierwaardig, zo vonden we en bijgevolg zaten we met een serieus dilemma. Hem terug meegeven na een weekje "vakantie" zou betekenen dat hij de vrijheid en soortgenootjes waar hij hier zo van genoot, zou moeten missen. Wetende wat we al hadden kunnen bereiken met acupunctuur wilden we hem ook de kans op een mogelijk herstel van zijn blaas niet weigeren wat maakte dat we, uit empathie voor deze lieverd, voorstelden om hem hier te houden.

Dierenarts, Geertje Van Gompel, de specialist acupunctuur waarin we al jaren het volste vertrouwen stellen gezien ze al menige verlamming heeft kunnen wegwerken, ging mee in het verhaal. En ook dit keer had de therapie veel succes. 

Het laatste bezoek op vrijdag 12 januari was heel bevredigend. Bloske moet niet meer geholpen worden bij het ledigen van zijn blaas. Het enige probleem waaraan momenteel nog gewerkt wordt, is diarree maar dat lijkt nu ook dag na dag te beteren. Aan zijn gedrag merken we dat hij super gelukkig is: spelen, rennen, bomen klimmen, ...  Hij is al lang niet meer dat zielige poesje dat ons nodig had. Als hij ons nu opzoekt is het om aandacht of eten te vragen en niet langer omdat zijn buikje pijn doet.

Voorlopig houden we de acupunctuur nog wel even vol om zeker te zijn dat hij niet terug zou hervallen. De volgende afspraak is gemaakt voor maandag 22 januari om 13u15. Bloske zoekt nog een bereidwillige chauffeur. Wie hem hierbij wil helpen, kan het laten weten via mail: info@hetdierenthuisje.be

Hierbij dankt Bloske al zijn lieve en bezorgde chauffeurs die hem reeds gereden hebben. Het heeft voor hem een hele grote verandering in zijn leven gebracht. Hij kan nu écht poes zijn!

===================================================

Update 31/10/2017:

Gelukkig kwam er gisteren nog een reactie van een bereidwillige chauffeur om Bloske vanmiddag naar de accupunctuur te rijden. Volgende afspraak is reeds nu zaterdag, 4 november om 9u30.

Wie wil Bloske zaterdag rijden aub?! mail aub naar info@hetdierenthuisje.be

Hij wordt aldus verwacht om 9u30 te Kontich wat een klein uurtje rijden is mits er geen oponthoud is onderweg. Behandeling duurt ca 30 minuten. 

===========================================

Update 29/10/2017:

Bloske kreeg tot voor kort wekelijkse accupunctuurbehandelingen. We dachten geen voor-, noch achteruitgang te zien op langere duur. Door een gebrek aan vervoer werd hij twee weken niet gereden maar we merkten dat het de hoogste tijd was voor hem om opnieuw behandeld te worden. De blaas voelde terug aan zoals in het begin. Bewijs dat het dus toch wel zeker resultaat had gegeven.

Op vrijdag 27/10 vonden we iemand bereid hem te rijden en de dierenarts gaf de raad om frequenter te komen want de pauze in de behandeling heeft hem helaas geen goed gedaan. Bloske was duidelijk opgelucht die avond en we merken dat hij nu veel rustiger is en zich gewilliger laat helpen. Blijkbaar was de blaas zodanig geïrriteerd dat het pijn deed als we hem hielpen te ledigen.

Afspraak is nu dinsdag om 14u te Kontich voor een volgende accupunctuurbeurt. We moeten echter nog iemand vinden die bereid is om hem te rijden. Wie wil/kan helpen nu of in de toekomst bij het vervoer, mail ons aub zo snel mogelijk: info@hetdierenthuisje.be. Hoe meer bereidwillige chauffeurs zich melden, hoe makkelijker we deze intensieve behandeling in de komende weken kunnen garanderen. Het is héél belangrijk voor Bloske en kan een héél groot verschil maken naar zijn medische toekomst toe!

=============================================

Update 13/09/2017:

vandaag ging Bloske voor zijn derde acupunctuurbehandeling. We blijven erin geloven want telkens heeft hij er direct resultaat bij. We moeten het alleen zover krijgen dat de behandeling blijvend positief werkt zodat hij onze hulp niet meer nodig heeft om te plassen. De volgende afspraak is gemaakt voor volgende week.

Dank aan zijn chauffeur die zich spontaan aanbood!

============================= 

Update 08/09/2017: YES!!!!!!!!!

Gelukkig vond Bloske gisteren nog een bereidwillige dierenvriend om hem naar de acupunctuurbehandeling te rijden! Wat waren we blij toen we vanmorgen merkten dat zijn blaas niet meer zo gevuld was en nog groter was het jolijt toen we even later merkten dat hij al twee kleine plasjes had achter gelaten! HET WERKT!! 

Volgende afspraak is woensdag 13/9 om 14u. Nu geven we zeker niet op!

===================================

Update 01/09/2017 - 21u: Jawel, ER IS HOOP!!!!!

Deze dag kon niet meer stuk dankzij het voorzichtige goede nieuws dat we vanmiddag kregen van de dierenarts-acupuncturist Geertje Van Gompel. Uiteraard is het nog afwachten maar de eerste tekenen waren positief. Donderdag 7 september wordt Bloske terug in Kontich verwacht om 14u. Hij zoekt nog een lieve chauffeur die hem wil rijden... en... een lieve meter/peter die hem wil steunen

==================================

Update 01/09/2017: Vandaag is de dag van de waarheid voor Bloske! Vanmiddag gaan we met deze lieverd naar zijn eerste acupunctuursessie in Kontich. We hebben er goede hoop op omdat we gemerkt hebben dat hij nu en dan poging doet om te plassen wat ons vertelt dat hij voelt wanneer zijn blaas vol zit. Is er hoop? We zullen hopelijk vanmiddag meer weten.

Wie wil Bloske steunen aub door zijn meter of peter te worden ?! 

===================================

Dit poesje werd door haar vinder binnen gebracht bij een dierenarts die moest constateren dat hij door een ruk aan de staart een verlamming had opgedaan waardoor hij niet zelfstandig kon plassen. Het diertje was een viertal maanden oud op dat ogenblik. De vinder wilde het poesje echter niet laten inslapen in de hoop dat er dit probleem zich toch nog op één of ander manier kon herstellen. Echter na een maand werd het jonge katertje terug naar de dierenarts gebracht omdat ze het dan toch onderschat hadden.

Door de empathie van de dierenarts kreeg zij het niet meer over haar hart om hem nu nog te euthanaseren en ze besloot hem te verzorgen in de hoop dat iemand zich toch nog geroepen zou voelen om de lieverd een liefdevolle thuis te geven. Dagelijks hielp ze hem door 's ochtends en 's avonds zijn blaasje handmatig leeg te maken. Nu kwam ze echter voor haar vakantie te staan waardoor ze een oplossing moest zoeken voor zijn noodzakelijke verzorging en toen kregen wij de vraag of het diertje voor een week mocht komen logeren.

Wetende hoe moeilijk het is om weg te geraken met medische patiëntjes die dagelijks hun zorgen vragen en beseffende hoezeer vakantie nodig is om het werk vol te houden, waren we zeker bereid om deze taak een week op ons te nemen.

Bij aankomst had het volgroeide kitten nog geen naam en al gauw doopten we hem "Bloske". Omdat we niet wisten hoe hij zou reageren tegenover de andere poezen en hondjes logeerde hij in een aparte kamer waar hij al heel snel tegen het vliegenraam aan kopjes lag te geven aan zijn soortgenootjes die erg benieuwd kwamen kijken. Dan was er nog de factor : hoe gaat hij op ons reageren als we hem willen pakken om zijn blaas te ledigen? Ook dat leek al gauw geen probleem te geven dus zetten we de deur van zijn kamer open afwachtend wat Bloske met die vrijheid zou doen. Bij de dierenarts leefde hij immers in een beperkte ruimte zonder soortgenoten en zonder de kans om buiten te gaan terwijl hij dat toch wel erg graag deed.  Dat werd ons al heel snel duidelijk want na amper enkele uurtjes liep hij vrolijk door de tuin en lag hij te spelen met zijn nieuwe vriendjes.

De dag van ophaling naderde en steeds meer rees de vraag of we Bloske terug konden laten gaan naar de praktijk waar hij weliswaar de nodige zorgen kreeg maar zoveel moest missen waar hij zo van genoot. Het dierenthuisje zou Het dierenthuisje niet zijn als we dat onbedacht lieten gebeuren. We contacteerden de dierenarts die op terugreis was om te melden dat we bereid waren om Bloske hier te laten inwonen en verder te verzorgen wat zeer positief werd onthaald.

Hoewel we de boodschap meekregen van de dierenarts dat ook acupunctuur hem niet kan helpen, zullen we uiteraard nog even te rade bij onze specialist acupunctuur. We willen hem geen enkele kans ontnemen. Wel staat vast dat Bloske enorm geniet en verder geen enkel medisch probleem heeft. 

We hopen dat er ooit een grote dierenvriend opdaagt die Bloske een eigen thuis wil bieden want op zich zijn de zorgen niet intens of moeilijk te noemen, dan wel noodzakelijk. Zoniet zal deze sociale jongen een vaste bewoner blijven die hoopt op een liefdevolle meter, peter.