ExpoTerug naar het overzicht

Update 02/03/2016;

Expo is een vaste bewoner die maar weinig mensen kennen of waar weinig over verteld werd omdat hij zich zo onzichtbaar mogelijk maakte en dat al negen jaar ondertussen. Toch maakten we ons al geruime tijd zorgen omdat we naast zijn rechter oog een eerst klein gezwelletje zagen aangroeien tot een grote bol die werkelijk op springen stond. We wilden het zo graag door de dierenarts laten bekijken maar het grote probleem was hem te pakken krijgen. Expo is immers steeds enorm op zijn hoede en gunt niemand zijn vertrouwen zelfs niet na die jarenlange zorgen die hij hier geniet.

Zondag laatstleden hadden we enorm veel geluk om hem aan te treffen in één van de chalets die we kunnen afsluiten. Dankzij snelle handeling konden we hem in een transportmand zetten en zo werd hij maandag geopereerd. De tumor werd verwijderd en gelukkig zou het gaan om een goedaardig lokaal gezwel. Hij heeft nu wel even een vervormd oogje door de draadjes maar hij lijkt toch opgelucht.

De euforie onder zijn verzorgers was groot na die "vangst"! Eindelijk is Expo verlost. Op de foto's zie je hoe de bol evolueerde van een klein vlekje tot een grote knikker. Zodanig zelfs dat die gedeeltelijk voor zijn oog zat.

Expo kan dus nu terug genieten en viert deze maand zijn negende verjaardag bij ons.

========================================

Expo is een bijzonder mannetje. Hij werd bij ons ooit opgevangen als zeer angstig kitten. We lieten hem al vroeg castreren alsof we het geweten hadden want als jong en klein beestje wist hij te ontsnappen. Gedurende maanden geen spoor van hem tot op een dag dat hij aan de andere zijde van de draad zat. Gezien hij eerder gevangen was met een vangbak lukte dat absoluut niet meer en dus was het afwachten wat hij zou doen.

Expo begon te verbroederen met Suske en Sloeber aan de draad: ze zaten er mekaar vaak kopjes te geven en liepen mekaar na langs de scheidingslijn. Op zekere dag hebben Suske en Sloeber hem dan toch kunnen overtuigen om binnen te komen.

Niettegenstaande Expo reeds meer dan zes jaar bij ons vertoeft is hij altijd heel angstig voor mensen gebleven en het ziet er niet naar uit dat dit nog gaat veranderen. Nog steeds vertoeft hij veel in de omgeving van zijn twee jeugdvrienden.