GusjeTerug naar het overzicht

Update 01/07/2017:

Amper een half jaar na de noodzakelijke ingreep aan Gusjes' tandjes had hij onze hulp weer erg plots nodig. Op 8 juni sloeg Gusje een kreet terwijl aan hij at en liep vervolgens weg: pijn in de mond! De moed zat ons in de schoenen wetende hoe moeilijk het is om zijn vertrouwen terug te winnen nadat we het geschaad hebben door hem te pakken. We stonden er weer eens voor en dat amper zes maanden na de vorige tandverzorging.

We wilden alleszins dat zijn tandjes dit keer grondig zou aangepakt worden zodat hij er niet weer last van zal hebben binnen de kortste keren en contacteerden daarom de tandarts Leen Verhaert. Dankzij het wegvallen van een afspraak konden we een dag later al terecht. Bovendien lukte het ons ook nog om hem te pakken wat ook geen evidentie is.

De ingreep bedroeg 370,66€ waarvoor we een actie opstarten in de vorm van een puzzel van 22 stukjes. Dankzij heel wat bezorgde dierenvrienden was Gusjes' puzzel op 23 juni compleet.

Ondertussen bekijkt hij ons wel weer vanop een afstandje maar hij kan pijnloos eten en hij is veel actiever dan voordien. Eind goed, al goed!

============================================

Update 14/12/2016:

Gusje is terug thuis sinds gisterenavond en moet nog wat bekomen. We hebben zijn vertrouwen in ons echt moeten schaden maar anderzijds hadden we geen keuze en blijkt dat het een goed idee was. Er zijn maar liefst zes tanden getrokken die rot waren. En dat op zijn jonge leeftijd! Tandproblemen komen helaas steeds meer voor bij jongere dieren. Gelukkig heeft hij voorlopig geen nazorgen nodig want hij loopt van ons weg. We zullen hem de volgende dagen met heel wat lekkers moeten proberen te overtuigen van onze goede bedoelingen. We troosten ons alleszins met het feit dat hij pijnvrij de feestdagen tegemoet gaat en de lekkere hapjes hem nu veel beter zullen smaken!

De ingreep van de operatie bedraagt 285€. Wie Gusje wil steunen, is welkom om een centje te storten. Elke euro telt!

=================================

Update 12/12/2016:

Gusje was al een poosje aan het vermageren maar hij leek verder geen problemen aan te geven. We dachten er al langer over om hem toch eens te pakken voor een dierenartsonderzoek maar dat zou de vertrouwensband die we ondertussen beetje bij beetje wat hadden kunnen opbouwen wel erg verstoren. We stelden het dus nog wat uit maar toen we vanmorgen merkten dat hij problemen had bij het eten, hebben we maar even doorgezet.

We brachten Gusje vanavond naar de dierenarts. Hij was erg uit zijn lood door de "vangst" maar het was noodzakelijk... zo bleek bij de dierenarts. Zijn mondje heeft dringend zorgen nodig: heel wat tanden zullen moeten getrokken worden. Hij moest de nacht bij de dierenarts blijven want hem morgen terug pakken, zou niet lukken. Even doorbijten om morgen terug te kunnen bijten! Hij zal opgelucht zijn.

===============================================

Update 15/02/2016:

Gusje viert vandaag zijn vijfde verjaardag bij Het dierenthuisje! De tekst die we vorig jaar schreven op deze datum is eigenlijk nog steeds helemaal van tel. Nog steeds geniet Gusje van zijn vrijheid zonder al teveel menselijke interacties op nu en dan een sporadische kambeurt na die -naar ons vermoeden- in een vlaag van zinsverbijstering wordt verdragen want aaien daarentegen vindt hij eng...

Het is en blijft een speciaal baasje!

===================================

Update 15/02/2015:

Vandaag vierden we Gusjes' vierde jaar bij Het dierenthuisje. 

Niettegenstaande Gusje ons zonder twijfel waardeert omwille van de thuis die we hem bieden en het lekkere eten dat we hem bij tijd en stond voorschotelen, staat hij het ons na al die jaren nog steeds niet toe om hem te aaien. Zijn "comfort zone" dienen we te respecteren en die is aardig omvattend.

Het doet ons echter veel plezier om hem te zien genieten van de vrijheid die hij hier ter beschikking krijgt. Geen druk door aantastelijkheid of wat dan ook: hij speelt erop los met zijn soortgenoten, klein en groot. Hij geniet gewoonweg enorm van zijn leventje bij Het dierenthuisje en ziet dat als het ideale voor zichzelf. We zouden hem absoluut geen plezier doen met een eigen gezinnetje waar men verwachtingen heeft ... Het zou hem panisch van angst maken.

Deze rosse knapperd wordt in september vijf jaar; hij heeft dus -als zijn sterretjes goed staan- nog heel wat jaartjes voor de boeg bij ons!

=======================================

Gusje kwam bij ons toe in februari 2011 toen hij ca vijf maanden oud was (geboren ca 16/09/2010). Hij werd gevonden als zwervertje op een boerderij en was dus niet tijdig gesocialiseerd. Op zich was hij niet panisch van mensen maar hij zocht ook geen contact. Zoals al zo vaak is gebleken hoopten we dat ook Gusje vertrouwen zou krijgen dankzij veel geduld en liefde. In het begin ging alles naar wens: de eerste dag zat hij onder de zetel, de tweede dag lag hij erin en na drie dagen konden we hem passeren zonder dat hij ging lopen. Aanraken was er echter nog niet bij en spijtig genoeg is dat nog steeds niet het geval.

We waren ervan overtuigd dat als Gusje een eigen knusse thuis zou vinden bij geduldige poezenvrienden hij zeker zou open bloeien maar die kans heeft hij spijtig genoeg niet gekregen. Pas toen hij hier al een jaartje vertoefde kwamen er wat reacties om hem te adopteren. Toen had hij echter hier zijn vaste vriendjes die hem steun en vertrouwen gaven wat het erg moeilijk maakte. Moesten we dit risico nemen om hem van zijn zekere omgeving en vriendjes weg te trekken met de zeer reële kans dat hij zou wegkwijnen van angst en uiteindelijk ziek zou worden. Gusje is enorm stressgevoelig dus de kans op een depressie was heel groot. Ondertussen zagen we hem hoe langer hoe meer open bloeien. We merkten dat hij deze plek als zijn knusse Thuis zag en niets anders verlangde. Vriendjes alom, eten, warme plekjes in overvloed en verzorging maar zonder dwang. We laten hem gewoon in zijn waarde en dat stelt hem gerust.

Gezien de reacties voor adoptie meer gericht waren op zijn schoonheid als rosse kater dan op zijn karakter besloten we toe te geven aan zijn zinnetje: Het dierenthuisje werd zijn Thuis.