JessieTerug naar het overzicht

08/01/2019: Jessie in beeld

27/12/2018:

Door de extra zorgen voor de vele bewonertjes in deze koude periode moest het updaten van de website even op zich laten wachten. We hebben zoveel te vertellen maar als eerste willen we Jessie in de spotlight zetten want wat is zij een bloem van een poes!

Ondertussen heeft ze al zo'n elf acupunctuursessies achter de rug en elke keer zien we vooruitgang. Dankzij haar charmes heeft ze ook al een vaste chauffeur die haar erg genegen is. Frédéric rijdt heel trouw met haar naar de dierenarts in Kontich en geniet mee. We hoopten met kerst de Champagne te kunnen ontkurken maar helaas dat was te optimistisch gedacht: lopen doet ze nog niet maar ze krijgt steeds meer gevoel in haar pootjes en ze probeert ze steeds meer te gebruiken.

Gisteren is ze voor het eerst erin geslaagd om op haar kattenbakje te plassen! Groot feest want dat betekent dat ze controle begint te krijgen over haar blaas. Die was immers ook verlamd. We blijven erin geloven dat Jessie terug zal kunnen recht staan. Hoe lang het nog zal duren, is een groot vraagteken. Dat kan erg plots omkeren of het kan stelselmatig opbouwen. Ze wordt nu dagelijks meermaals gemasseerd en wekelijks gaat ze op bezoek bij de acupuncturist. Ook krijgt ze dagelijks een badje, enerzijds om haar achterhand proper te houden, anderzijds omdat dit ook een manier is om haar bewegingen te stimuleren. Het liefst van al stampt ze dan met haar pootjes waarbij het water in het rond vliegt.

De aanhouder wint! Dat zullen we voor de zoveelste keer bewijzen. Dankzij de positieve houding van Jessie en haar doorzettingsvermogen moet het lukken. We hopen gauw wat beelden van haar te kunnen tonen zodat ze zelf kan tonen hoe gelukkig ze is en dat is nog maar een begin. Wacht maar tot ze haar pootjes weer ten volle kan gebruiken.

==========================================

12/11/2018: Jessie heeft ondertussen al twee acupunctuursessies achter de rug. Woensdag moet ze terug en dit keer tegen 9u30. Wie kan Jessie rijden aub? Het is heel belangrijk dat de sessies mekaar kort opvolgen want alleen dan maakt ze kans dat ze terug zal kunnen lopen en plassen.

Kan jij haar van Geel naar Kontich rijden en weer terug? Mail dan aub zo snel mogelijk naar info@hetdierenthuisje.be . De behandeling duurt ongeveer een 30tal minuten en je kan erbij blijven.

==========================================

7/11/2018 - 15u45 : Jessie is zonet toegekomen. Het poesje komt recht van de acupuncturist waar ze een eerste behandeling kreeg voor haar verlamming ten gevolge van een aanrijding.

Op 30/10 kregen we de vraag van mensen die Jessie al een tijd als zwerfpoesje eten gaven of we konden helpen. Het diertje was aangereden en sleepte met de achterhand. De verzorgers hadden Jessie direct naar hun dierenarts gebracht waar ze de eerste zorgen kreeg en al een weekje verbleef. Helaas was de achterhand verlamd inclusief blaas en staart. Eten en drinken deed ze wel goed en ze liet zich gewillig verzorgen. We verzochten de mensen om het poesje zo snel mogelijk bij dierenarts Van Gompel in Kontich te brengen voor behandeling via acupunctuur. Vanaf het ogenblik dat ze daar zou binnen gebracht worden, nemen wij de verdere zorgen over.

En zo gebeurde vandaag. Volgens de dierenarts heeft ze redelijk veel kans dat het goed komt gezien ze kracht heeft in de achterhand. Wat de blaas zal doen, is even afwachten maar gezien wat we meegemaakt hebben met Bloske hebben we daar heel veel vertrouwen in. De staart is verloren maar dat is het minst van onze en ook haar zorgen. De amputatie van de staart is een kleine ingreep die samen kan gebeuren met haar sterilisatie want dat staat ook nog te gebeuren. 

Nu is het natuurlijk weer van groot belang dat Jessie geregeld voor acupunctuursessies naar Kontich geraakt. De eerstvolgende is alvast gepland op nu zaterdag (10/11) om 9u45. Wie dit lieve poesje wil helpen door haar te rijden, zal met open pootjes opgewacht worden door haar. Mail ons aub zo snel mogelijk naar: info@hetdierenthuisje.be