KnuffelTerug naar het overzicht

Liefste Knuffel,

vandaag ben jij welgeteld 15 jaar bij ons en dat mag zeker gevierd worden! Jij stond mee aan de basis van Het Dierenthuisje en nog steeds loop jij hier vrolijk en opgewekt rond. Dat verdient een extra knuffel en lekker veel snoepjes!! Wij kunnen alleen maar hopen en duimen dat je nog lang en gezond bij ons mag blijven!! 

===============================

Update 21/09/2016:

Vandaag werden de tandjes van Knuffel onder handen genomen door tandarts Leen Verhaert en dat was niets te vroeg. De ingreep kwam er nadat we gemerkt hadden dat Knuffeltjes' vacht veranderde en dat ze wat vermagerde. Ook de kaas die ze zo graag eet, kon ze moeilijker aanpakken.

Dankzij de operatie is ze nu pijnvrij en kan ze verder genieten van een onbezorgde oude dag. Wie Knuffeltje wil steunen bij deze voorname ingreep wordt met open pootjes onthaald. De ingreep bedroeg 413,53€ dus elke euro is zeer welkom!

Knuffeltje is zeer zeker dankbaar!!!!

=======================================

Liefste Knuffel, 

vandaag vier jij je 14de verjaardag bij Sonja en Peter! Nog voor er sprake was van Het Dierenthuisje, had jij hun harten al veroverd en maakte je deel uit van het gezin. Nog veel broertjes en zusjes kwamen erbij, maar jij stond mee aan de wieg van Het Dierenthuisje! Je geboorteverjaardag werd al gevierd, maar dit is ook een speciale dag en verdient toch een extra dotje room en veel snoepjes!! 

===================================

01/06/2015:

Vandaag vieren we de 14e verjaardag van Knuffeltje! Op haar veertiende is ze nog steeds even opgewekt, vrolijk, aanhankelijk en gezond.

Tijdens de middagpauze maken we er een feestje van met de aanwezige vrijwilligers. De taart is voor ons en de slagroom voor de jarige!

===================================

Update 10/12/2014:

Knuffel is ondertussen dertien jaar en dus dacht ik zo... eigenlijk toch wel eens tijd om haar tandjes te laten nakijken want die kranige dame is in al die tijd eigenlijk nog nooit echt ziek geweest. Ik rook al eens aan haar mondje maar kon niets echt abnormaals ontdekken. Op zondag heeft ze de gewoonte om zich mee aan de ontbijttafel te zetten en dan krijgt ze naar "goede" gewoonte een stukje kaas en toen viel ons op dat ze daar precies wat meer moeite mee had. Genoeg reden om de dierenarts bij een volgend bezoek te vragen om haar tandjes eens te inspecteren.

En zo gebeurde gisteren, woensdag 9 december. Toen bleek dat het hoge tijd was om haar tandjes onder handen te nemen want dat zag er niet fris uit. Vanmorgen werd ze dan al geopereerd en zowel de dierenarts als wijzelf staan er versteld van hoe Knuffel dit al die tijd verborgen heeft kunnen houden... ze moet wel erg veel angst van de tandarts gehad hebben zeker?!

Het komt erop neer dat al haar tanden dienden getrokken te worden om twee na. Ze had zelfs een absces onder haar voorste snijtand en toch stond ze steevast alle avonden bij Peter om kip te vragen als hij de medicatie voorbereidde én at ze die erg gretig op zonder één kik te geven. Geen gekwijl uit het mondje of wat dan ook...

Vanavond mochten we Knuffeltje terug ophalen en was ze weer goed wakker. Haar lievelingsgerecht is gerookte zalm en dat hadden we dan ook speciaal voor haar in huis gehaald; ze heeft ervan genoten! Er was totaal niks te zien van wat ze vandaag had moeten doormaken. Toen ze zich vanavond bij ons op "haar" stoel aan tafel zette, konden we er niet vanover... Zo flink dat zij wel is!

Knuffel is bij ons toegekomen voordat de vzw van start is gegaan, net als Gyzmo. Toen was er nog helemaal geen sprake van zelfs. Dat betekent dat er toen nog normen waren en we nog trachtten om onze huisgenoten op te voeden. Zo leerde Gyzmo en Knuffel nog dat ze niet op tafel mochten met de pootjes maar ze mochten natuurlijk wel ons gezelschap houden en mee aan tafel komen zitten maar dan op één van de stoelen. Knuffel heeft dat fatsoen steeds aangehouden en wacht tot de stoel ietswat van tafel wordt weggeschoven zodat ze er behoorlijk kan bij komen zitten. Dan wacht ze geduldig op haar verrassing die steevast toegeschoven wordt want zoiets kan je toch niet negeren...

Onze bewondering is nu nog groter geworden voor "super-Knuffel"!

======================================

Knuffel haalden we op in het asiel van Mechelen. Ze had een ooginfectie en had er daardoor geen kans op adoptie. Na een kuur medicatie was deze lieve knuffelaar hersteld... Het enige wat ze eraan over hield was een klein vlekje in dat oog maar daar heeft ze totaal geen last van. Niettegenstaande Knuffel altijd erg lief en aanhankelijk is naar iedereen heeft nooit iemand interesse in haar getoond en nu ze hier al zo lang leeft en zich erg thuis voelt vinden we het niet meer verantwoord om haar te verhuizen.