LoenaTerug naar het overzicht

27/05/2018: Vrijdagavond haalden we Loena terug op bij de dierenarts: snijtanden en 2 kiezen getrokken. De dierenarts voorspelde alvast dat Loena nog meer tandproblemen gaat hebben in de toekomst. Slecht gebit dus! Nu is ze in ieder geval heel gelukkig! Toen ze aankwam is ze uit de band gerend en durfde ze niet meer in onze buurt te komen maar sinds gisterenavond verschijnt ze terug ten tonele. Ze ziet er veel beter uit nu ze geen pijn meer heeft. Hopelijk kan ze nu lang pijnvrij genieten want vooreerst gaat ze ons niet graag meer zien komen!

==================================

25/05/2018: Vanmorgen brachten we Loena naar de dierenarts voor een tandheelkundige ingreep. Sinds een tweetal weken merken we verandering in haar eetgedrag. Eerst kampte ze met een verkoudheid die ze zelf wist te overwinnen. Toen echter merkten we op dat ze schrikkerig begon te eten en zelfs nu en dan een kreet liet … allemaal tekenen van pijnlijke tandjes.

Het grote probleem met Loena is dat we haar niet op dag en uur kunnen pakken om haar naar de dokter te brengen en medicatie toedienen is ook een utopie. Nu we drie dergelijke patiëntjes op de wachtlijst hebben bij de tandarts was het iets makkelijker. We maakten een afspraak om vanmorgen één poes binnen te brengen. Eén van de drie zouden we wel gepakt krijgen... en de eerste was Loena.

Volgende in het rijtje zijn Porta en Casper. Telkens wordt onze behendigheid in katten vangen en om de tuin leiden meer op de proef gesteld.

Vanavond mag Loena weer naar huis komen. Hopen maar dat ze het weer snel vergeten is eens ze voelt hoe plezierig het is om zonder pijn te kunnen eten!

===============================================

Loena kwam toe op 09 november 2014 nadat ze door een vrijwilligster van straat was geplukt en tijdelijk aldaar opgevangen was.

Ze kon daar echter niet blijven en zo kwam Loena bij Het dierenthuisje terecht.  In het begin liet ze zich nog wel aanhalen door ons en spinde ze als we haar oppakten, maar naarmate ze meer met haar viervoetige vriendjes begon te spelen, nam ze afstand van mensen.

Uiteindelijk hebben we enkele bezoeken gehad van mogelijke adoptanten voor deze mooie juffrouw maar telkens was ze paniekerig of zelfs niet te zien. Ze voelt zich het best in de groep tussen haar speelkameraden en daarom hebben we besloten om haar niet te herplaatsen. Ze zou zich als enige poes teveel geviseerd en opgesloten voelen.