LouiseTerug naar het overzicht

Update 26/02/2016;

Eindelijk! zie je Louise denken en hoor je iedereen hier,die haar de laatste weken omringde, ook letterlijk zeggen. Ze is verlost van die vervelende plaaster! Ook de dierenarts vond het welletjes en zal de RX opnamen van vandaag uiteraard doorzenden aan de praktijk van Verdonck waar ze geopereerd werd om hun mening te vragen maar ze was alleszins wel akkoord om de spalk alvast te verwijderen.

Eén teenkootje lijkt niet voldoende vergroeid te zijn maar dat zou geen steunpunt zijn. Verder ziet het er goed uit en aan Louise te zien, is alles prima. Ze heeft zich direct uitgebreid gewassen uiteraard en steunde er vrijwel dadelijk op. Ze pikkelt natuurlijk nog wel wat maar zo te zien, speelt ze zelf voor kinesist.

Nogmaals dank aan iedereen die haar steunde doorheen die moeilijke periode!

====================================

Update 04/02/2016:

Hoera en Pffff.... gemengde gevoelens dus. Enerzijds waren de RX zeer bevredigend; alles zit netje sop zijn plek en de poot ziet er mooi uit. Helaas kregen we vanuit Boechout de mededeling "nog drie weekjes plaaster en dan terug RX". Hoe moeten we dat die lieve Louise vertellen?! Ze slaat ons nu al geregeld met haar "zware poot". Dat noemen ze karakter!

====================================

Update 03/02/2016:

Louise begint stilaan te proberen om op de gespalkte poot te steunen. Morgen worden terug RX genomen en zullen we meer weten over de stand van zaken. Heimelijk hopen we dat de spalk eraf zal mogen. Daarvoor zullen we echter het besluit van de chirurg moeten afwachten die we mogen verwachten zodra hij de RX heeft doorgekregen. Als hij zijn fiat geeft dan zal er morgen een klein feestje gehouden worden!

Vergeet niet : zaterdag aanstaande stelt Yolande haar juwelencollectie "Louise" voor te Scherpenheuvel. Je vindt er mogelijk een zeer liefdevol Valentijnsgeschenk met een extra mooie boodschap!

====================================

Update 19/01/2016:

Vandaag werd de eerste keer terug RX opnamen gemaakt van Louises' pootje.  e platen werden genomen door onze lokale dierenarts en doorgezonden aan de praktijk van Bart Verdonck die opgelucht liet weten dat het er heel goed uit zag. We zijn allemaal opgelucht dat ze terug gevoel heeft in het pootje!

Ondertussen zetten we Louise vooral 's avonds nog in de bench. Overdag mag ze eruit en dan houdt ze zich ook erg rustig. Ze weet -net als Whoopy en Turner toen ze pas geopereerd waren- maar al te goed wat ze kan en mag. We zijn oprecht trots als we ze zo zien genieten achter glas in het zonnetje!

===================================

Update 09/01/2016:

Een eerste update over Louise is alvast niet negatief: haar pootje voelt terug warm aan dus dat is héél goed nieuws. Het is wel erg dik en daarom gingen we met haar gisterenochtend langs bij de dierenarts. Die verwijdde de spalk maar 's avonds hebben we datzelfde moeten herhalen. Voorlopig blijft hij nog dik maar dat is uiteraard normaal na zo'n ingreep. Voorlopig houdt Louise zich heel rustig in de bench.  Ze lijkt gelukkig te beseffen dat dit momenteel het beste is voor haar al is het erg zielig om ze achter tralies te zien zitten...

=================================

Update 07/01/2016:

Louise heeft de operatie goed doorgemaakt en ligt nu te rusten in een grote bench.

We moeten echter de vingers gekruisd houden want het is nog even afwachten of ze met zekerheid de poot zal kunnen behouden. Tijdens de operatie werden we opgebeld door de chirurg omdat -eens het pootje open lag- bleek dat het weefsel ijskoud aanvoelde was wijst op volledige afbinding van bloed. Dit zou veroorzaakt kunnen zijn door een bloedklonter. In ieder geval is het nu afwachten of dat zich zal herstellen en ze terug gevoel in die poot zal krijgen.

Daarom rees de vraag of we de operatie waarbij de teenkootjes terug gehecht werden met pinnetjes wilden laten doorgaan of eerder enkele dagen wilden wachten om te kijken of er terug gevoel in de poot kwam. We besloten door te zetten; we wilden geen tijd verloren laten gaan en bovendien was ze nu al onder narcose en lag de poot open.

Het is nu dus duimen dat er terug gevoel in het pootje komt. De dierenarts zal de volgende dagen geregeld passeren om mee de situatie op te volgen. Voorlopig is ze rustig en slaapt ze veel maar we vrezen voor de volgende dagen als ze weer actiever zal zijn. Louise is niet bepaald het type om een week rustig te blijven zitten in een bench, laat staan zes weken. Het zal een extra paar handen kosten om haar te vertroetelen zodat ze zich zeker niet tekort gedaan zal voelen...

wordt vervolgd!

============================================== 

update 06/01/2016:

Gisterenavond kwam Louise -naar goede gewoonte- me gezelschap houden op het bureau tijdens het werken. Al gauw merkte ik op dat ze een erg dikke linker voorpoot had. We gaven haar alvast iets pijnstillend want het was al elf uur en we zouden dan wel even aanzien wat de pijnstiller en ontstekingsremmer zou doen. Vanmorgen was er echter geen verbetering. De dikte was er nog steeds en erop steunen kon ze absoluut niet. We konden vanmiddag om 17 uur bij de dierenarts terecht voor RX en helaas werd al snel duidelijk dat Louise maar liefst drie teentjes gebroken heeft.

We hebben geen idee wat of hoe het is kunnen gebeuren. Niemand heeft eerder die dag iets opgemerkt. Het resultaat is echter ernstig want de drie teentjes zijn volledig over en zelfs verschoven. We namen dadelijk contact op met orthopedisch chirurg Bart Verdonck te Boechout  die de doorgemaailde RX opnamen bekeek. Een operatie is onvermijdelijk omdat het geen stabiele breuk is en het dus nooit vanzelf goed kan komen.

Morgenvroeg om 10 uur brengen we de sukkel binnen te Boechout. De botjes zullen dan gehecht worden door middel van pinnetjes, te vergelijken met Turner maar gelukkig is de operatie veel lichter! We vrezen echter dat de revalidatie heel moeilijk zal worden want Louise mag in geen geval de poot stoten. De poot dient gespalkt te worden gedurende zes weken. Louise kennende gaat dus niet simpel zijn...

We waren in de zomer zo blij voor haar dat we de ooroperatie nog konden uitstellen omdat het volgens de dierenarts nog niet noodzakelijkerwijs op huidkanker hoefde te wijzen maar nu moet ze dit meemaken.

Laat ons maar duimen dat het herstel vlot verloopt voor deze lieverd zodat ze gauw weer iedereen achterna kan lopen voor aandacht, haar lievelingsbezigheid.

De ingreep zal om en bij de 500€ bedragen. Wie Louise wil steunen, is van harte welkom om eenbijdrage te storten en ze zou ook zeer vereerd zijn met de hulp van een meter.

====================================

We hebben besloten om Louise voorlopig als vaste bewoner te aanzien. Sinds kort merken we pigmentvorming op haar oortjes wat gezien de witte kleur kan wijzen op zonnebrand en dus op kwaadaardige cellen. Dat zou kunnen leiden tot amputatie van de oorschelpjes om te voorkomen dat de kanker zou uitzaaien.

Voorlopig houden we haar goed in de gaten en zullen we ingrijpen op het ogenblik dat het nodig is.

==============================

Louise werd als kitten in een doos gevonden op min vijf van een ondergrondse parking met een hoornvliesperforatie in één oogje.  Het oogje van Louise is genezen dankzij intense verzorging gedurende die eerste weken na aankomst. Ze ontpopte zich tot een heldhaftig poesje met karakter.  Ondertussen is ze bedaard tot een heel tof en sociaal poesje.

Haar zouden we graag zien terecht komen bij iemand die ofwel geen poezen heeft maar heel veel thuis is en haar kan overladen met liefde en knuffels, ofwel iemand die een waardige speelkameraad heeft waarmee Louise overeen kan komen. Gezien ze graag overal mee gaat en staat is Louise een heel geschikte poes voor mensen die veel gezelschap verwachten.

Louise is geboren in mei 2012 en werd gesteriliseerd.