LunetteTerug naar het overzicht

18/01/2019:

Zondag stond Lunette nog aan mijn mouw te trekken voor wat lekkers van tafel, iets wat ze sinds enkele maanden wel eens meer deed. Ze was ook al veel toegankelijker geworden met ouder te worden.

Maandag merkten we op dat ze minder actief was en naar plaatsen trok waar ze normaal niet kwam.  We hielden haar nauwgezet in het oog maar konden verder weinig aan haar merken.  

Dinsdagavond was ze plots verdwenen. Een Lunette die niet kwam eten, dat was niet normaal!  We vonden haar uiteindelijk in een klein schuilhuisje wat geen goed teken was. Toch dronk ze nog en toen we haar binnen haalden, leek ze beter te reageren.

Woensdagochtend echter ging het alles behalve goed met Lunette. We lieten de dierenarts komen en die constateerde wat we al vreesden: de nieren lieten het afweten. Haar slijmvliezen waren erg wit en ze was aan het dehydrateren.

In samenspraak met de dierenarts hebben we dan besloten om Lunetje voor verder leed te behoeden. Ze viel in alle rust en heel erg snel in een diepe slaap.

Deze bijzondere dame mocht 15 jaar en 3 maanden worden waarvan ze veertien jaar bij ons is geweest. We kenden haar door en door. Ze was één van de eerste zwerfpoesjes die we op 17/02/2005 in het teken van de zwerfcampagne van Brecht in huis namen omdat ze er aan haar lot werd overgelaten.

Hoewel ze nooit echt heel sociaal naar mensen is geworden, had ze zo haar manier om te tonen dat ze ons dankbaar was. Genieten heeft ze zeker en vast gedaan. Ze wordt erg gemist wat evident is. Wetende dat de vzw in Oktober haar vijftiende verjaardag vierde kan je opmaken dat ze er quasi vanaf het begin is bijgeweest.

=========================

Update 17/02/2015: Vandaag is Lunette al tien jaar bij Het dierenthuisje. Zij was één van de eerste bange zwervers die we opvingen sinds de aanvang van de zwerfkattencampagne te Brecht die we ondertussen alweer tien jaar geleden opgestart hebben.

Niettegenstaande we haar al zo lang kennen, blijft ze erg schuw ten opzichte van mensen. Onlangs kon ik ze zowaar aaien! Dat moet een vergissing geweest zijn, een moment van zinsverbijstering... Ze zag hoe ik Wezeltje aaide en hoezeer zij ervan genoot. Toen draaide ze zich weg en deed ik een gewaagde poging met -tot mijn grote verbazing- een positief resultaat! Ze kromde haar rug en genoot van die massage. Een hele tijd ging het goed totdat ze plots om keek en mijn hand zag... in een flits was ze verdwenen.

Wie weet heeft ze de smaak te pakken en lukt het binnenkort nog eens... we blijven hopen! Maar ach, het belangrijkste is dat Lunetje zich goed voelt en daar zijn we wel héél zeker van. Dankzij de vele vriendjes die ze binnen de groep heeft, is het logisch dat ze ons niet nodig heeft...

===============================

Lunette werd geboren in oktober 2003 als zwerver in een kat-onvriendelijke omgeving. Toen we haar in teken van de zwerfkattencampagne vingen had ze de leeftijd van zo'n 4 maanden. We hoopten haar nog met mensen te kunnen socialiseren maar dat lukte spijtig genoeg niet. In het begin had ze veel last van niesziekte. Het bleek zelfs chronisch te worden maar dat hebben we gelukkig toch onder controle gekregen. Ondanks de intense zorgen die ze toen kreeg en vrij goed onderging, is ze achteraf toch terug schrikkeriger geworden. Zelfs voor ons blijft ze terughoudend.

Oorspronkelijk had Lunetje een zusje maar zij werd al gauw geadopteerd gezien zij wel sociaal was naar mensen toe.

Gelukkig heeft Lunette hier veel speelkameraadjes en voelt ze zich verder heel goed binnen de groep. Aangezien deze bange wezel zich zelden aan bezoekers liet zien heeft niemand oog om haar te adopteren. Ondertussen is ze hier ook al zo lang dat ze nergens anders meer zou wennen.