LunetteTerug naar het overzicht

Update 17/02/2015: Vandaag is Lunette al tien jaar bij Het dierenthuisje. Zij was één van de eerste bange zwervers die we opvingen sinds de aanvang van de zwerfkattencampagne te Brecht die we ondertussen alweer tien jaar geleden opgestart hebben.

Niettegenstaande we haar al zo lang kennen, blijft ze erg schuw ten opzichte van mensen. Onlangs kon ik ze zowaar aaien! Dat moet een vergissing geweest zijn, een moment van zinsverbijstering... Ze zag hoe ik Wezeltje aaide en hoezeer zij ervan genoot. Toen draaide ze zich weg en deed ik een gewaagde poging met -tot mijn grote verbazing- een positief resultaat! Ze kromde haar rug en genoot van die massage. Een hele tijd ging het goed totdat ze plots om keek en mijn hand zag... in een flits was ze verdwenen.

Wie weet heeft ze de smaak te pakken en lukt het binnenkort nog eens... we blijven hopen! Maar ach, het belangrijkste is dat Lunetje zich goed voelt en daar zijn we wel héél zeker van. Dankzij de vele vriendjes die ze binnen de groep heeft, is het logisch dat ze ons niet nodig heeft...

===============================

Lunette werd geboren in oktober 2003 als zwerver in een kat-onvriendelijke omgeving. Toen we haar in teken van de zwerfkattencampagne vingen had ze de leeftijd van zo'n 4 maanden. We hoopten haar nog met mensen te kunnen socialiseren maar dat lukte spijtig genoeg niet. In het begin had ze veel last van niesziekte. Het bleek zelfs chronisch te worden maar dat hebben we gelukkig toch onder controle gekregen. Ondanks de intense zorgen die ze toen kreeg en vrij goed onderging, is ze achteraf toch terug schrikkeriger geworden. Zelfs voor ons blijft ze terughoudend.

Oorspronkelijk had Lunetje een zusje maar zij werd al gauw geadopteerd gezien zij wel sociaal was naar mensen toe.

Gelukkig heeft Lunette hier veel speelkameraadjes en voelt ze zich verder heel goed binnen de groep. Aangezien deze bange wezel zich zelden aan bezoekers liet zien heeft niemand oog om haar te adopteren. Ondertussen is ze hier ook al zo lang dat ze nergens anders meer zou wennen.