Mileke

16/03/2016: Helaas hebben we vanavond afscheid  moeten nemen van Mileke. Sinds 22 februari wisten we dat Mileke in slechte papieren zat doordat zijn nieren het lieten afweten. Eerst bleek de medicatie aan te slaan en zo heeft hij dan toch nog een drietal weken kunnen genieten maar sinds twee dagen merkten we opnieuw een ernstige achteruitgang.

We konden hem nog twee mooie dagen cadeau doen dankzij pijnstilling maar vandaag hielp ook dat niet langer en hebben we de dierenarts erbij geroepen om hem verder leed te besparen. Hij is gedurende die laatste dagen nog eens extra verwend met lekkers en vele knuffels door iedereen die hem mee verzorgde.

We zullen deze bijzondere bewoner met zijn  sterk karakter erg missen. Een ster die fel zal schitteren…

================================ 

25/02/2016: We zijn ondertussen enkele dagen verder en Mileke stelt het nog steeds goed. Hij eet, drinkt en vraagt aandacht zoals we van hem gewend zijn. Gisteren was er even terug wat meer bezorgdheid nadat hij vocht had gebraakt maar gelukkig was hij daar snel bovenop en lijkt hij geen vocht verloren te zijn. We blijven alert net z’n allen!

===============================

22/02/2016: zonet kregen we de bloeduitslag door van Mileke en die is niet positief helaas. Deze lieverd heeft zeer slechte nierwaarden die maar liefst 200 keer hoger liggen dan normaal. We hebben dadelijk niermedicatie opgestart, zowel de reguliere als homeopathische. We hopen dat de medicatie alsnog snel zal aanslaan maar dat is bang afwachten. Momenteel stelt Mileke het goed mits op tijd en stond een pijnstiller. We moeten het nu dag na dag aanzien hoe zijn toestand is en hoe hij reageert op de behandeling. We houden hoop zolang Mileke geniet en dat doet hij nog steeds. Hij geniet van de aandacht en slaapt dicht bij ons; hopelijk is zijn moed ook nu weer voldoende om hem erdoor te helpen. Wetende hoe hij toekwam en hoe goed hij recupereerde, hebben we er vertrouwen in…

==============================

21/02/2016: Vandaag gingen we in spoed met Mileke naar de dierenarts. Hij jammerde toen hij zich wilde zetten om zijn behoefte te doen en we durfden geen risico te lopen. Mileke werd onder narcose helemaal onderzocht en bij het nemen van RX werd geconstateerd dat hij een kogel heeft zitten onder de ruggengraat. Op die plek kan het normaal weinig gevolgen hebben, maar wel goed om weten. De sukkelaar is dus ooit beschoten geweest en heeft het zonder hulp overleefd.

Er werd ook bloed genomen want alle andere onderzoeken konden geen reden aanduiden voor zijn pijn en kreupelheid. We hopen morgen alvast iets meer te weten. Ondertussen krijgt hij pijnstillers wat het hem alleszins aangenamer maakt. We hopen dat het niets te ernstigs is en dat hij snel terug vrolijk rond loopt. Hij was immers zo goed bekomen ondertussen…

============================

20/02/2016: sinds gisterenmiddag liep Mileke plots erg kreupel. Hij hard erge pijn aan zijn achterhand; dat was zeer duidelijk. De dierenarts kon echter niets vinden maar een pijnstiller deed wonderen. Mileke liep terug vlotter en begon weer te eten.

Vanmorgen liep hij erg strof toen hij wakker werd maar eens hij wat gelopen had, leek het veel beter te gaan. Alles wijst op een geklemde zenuw of Hernia. Hij krijgt nu de homeopathie waarmee we dergelijke situates al enkele keren konden oplossen en verder een pijnstiller om te voorkomen dat hij zou stoppen met eten.

Morgen bekijken we zijn toestand verder.

==================================

Mileke kwam toe op 8/7/2015 als gevonden zwerver nadat hij door een collega poezenopvang naar de dierenarts was gebracht en positief werd getest op kattenaids.  Niettegenstaande zijn hoge knuffelfactor heeft de sukkelaar weinig of geen kans op adoptie vermits heel wat mensen onterecht bang zijn om zulk dier in huis te halen. Mileke is een grote, stoere kater met een peperkoeken hartje die geen vlieg kwaad doet. Bijten kan hij al helemaal niet meer gezien hij nog maar enkele rotte tanden heeft die eerstdaags verwijderd zullen worden. Inmiddels werd hij ook gecastreerd zodat het gevaar op besmetting van soortgenoten al helemaal uitgesloten is.  

Gelukkig vond deze organisatie het ook erg onterecht om zulk lief dier zomaar in te slapen omdat hij positief getest werd en zochten ze naar een gepaste oplossing voor hem. Liever zou hij als grote knuffelaar natuurlijk in een gezin terecht komen, maar hier heeft hij dan toch de vrijheid en gedeelde aandacht. Alleszins beter dan het verblijf in een bench of terug op straat te belanden als zwerver.

Mileke staat vermeld bij de vaste bewoners maar we durven toch te hopen dat hij nog een liefdevolle thuis mag vinden. Eerst worden zijn tandjes nog verzorgd en dan duimen maar…

Enig realisme zegt ons er toch rekening mee te houden dat Mileke hier verder oud zal worden. Een meter of peter om hem te steunen is dan ook zeker welkom!