MilùTerug naar het overzicht

Update 08/02/2019: Vanmorgen reden we met Milù naar de veterinaire specialisten te Vught,Nederland. Zoals we van hen gewend zijn, werd de patiënt weer met de grootste zorg onderzocht. Er werd een echo genomen van de blaas waarop duidelijk zichtbaar was dat de opening erg open staat waardoor er wordt gesproken van een overloopblaas. Helaas een gevolg van het niet tijdig handmatig ledigen van de blaas. Een zijde van de blaaswand vertoont ook vorming van poliepen; eveneens te wijten aan het inwerken van de urine. Dat zou tevens de hardheid van de blaas verklaren.

Omdat er nog steeds zoveel bloed in de urine zit, werd nogmaals een punctie gedaan en opgestuurd naar het labo voor cultuur. Die resultaten zouden we woensdag ontvangen. De interniste ging nu op zoek naar een manier om de blaaswand terug te versoepelen. Verder kreeg Milù medicatie mee om alvast op te starten voor de blaas maar ook voor de aanhoudende diarree. Die ontlasting mag dan ook weer niet te vast worden want dan krijgen we weer het probleem dat er een verstopping komt die hem nog meer last berokkend. 

Ondanks alle onderzoeken, ritten naar dokters, ongemakken etc. blijft Milù vrolijk. Hij is een ongelooflijke schat die nog steeds hoopt dat er wat meer bezoek voor hem komt zodat zijn dagen wat gebroken worden. Hij ligt zó graag op schoot! Toegegeven, je moet een schort dragen maar als hij je aankijkt met zijn prachtige, lieve oogjes dan smelt je voor zijn charmes... met of zonder geurtje!

Nog steeds welkom om Milù te verwennen en/of te steunen!

=====================================

Update 07/02/2019: Vandaag is Milù voor zijn tweede acupunctuurbehandeling geweest. Helaas hebben we momenteel nog niet al teveel vooruitgang geboekt maar anderzijds is er ook geen achteruitgang en daar mogen we voorlopig al heel blij om zijn! We hebben alle hoop op morgen gevestigd want dan worden we met Milù verwacht in de kliniek te Vught, Nederland. Er zal een echo genomen worden van de blaas en we hopen dat de specialist ter plaatse iets kan vinden waar we op kunnen gaan werken. Duimen voor Milù!!!!!

Hoe stelt hij het verder? We blijven zijn blaas handmatig ledigen maar het probleem blijft dat de blaas erg hard is en dat er veel bloed bij de urine zit. Zijn vaste ontlasting verliest hij zowat constant. Een hele taak dus om hemzelf en zijn kamer netjes te houden. Maar hij is zo'n enorme schat, zo levenslustig! Helaas kwam er tot op heden nog maar één bereidwillige privé-verzorger voor Milù langs. Daar heeft hij enorm van genoten maar evenzeer heeft de dame van hem genoten. Milù zal, vrezen we, nog geruime tijd apart moeten blijven dus alle hulp om de eenzaamheid van deze lieverd te doorbreken is van harte welkom!

========================================

update 31/02: Milú is net terug thuis van de dierenarts waar hij sinds dinsdagochtend in observatie bleef. Gedurende die tijd heeft hij een sonde en infuus gekregen zodat zijn urine goed kon doorspoelen. Helaas heeft dit alles geen oplossing geboden en blijft de situatie hetzelfde.

De dierenarts maakt nu een verslag op voor de internist zodat we met hem te rade kunnen gaan in de kliniek te Nederland waar Shuki destijds zo goed geholpen werd.

Ondertussen moeten we Milù tot onze spijt in een kamer apart houden want hij laat zijn urine lopen en daar bovenop valt ook de vaste stoelgang ongecoördineerd. Hij heeft momenteel ook last van een pijnlijke poep waardoor we hem niet lastig willen vallen met het dragen van een pamper. Onmogelijk dus voorlopig om hem gewoon in de groep rond te laten lopen helaas.

Zolang Milú apart moet blijven zitten, zijn we dringend op zoek naar persoonlijke verzorgers voor deze lieverd. Als privé-personeel van Milú hou je hem uiteraard gezelschap en hou je zijn ruimte en hemzelf proper. Je kan komen tussen 7u en 21u en blijven zo lang je kan/wil.

Mag deze supergrote schat op wat hulp en gezelschap rekenen aub?????

=========================================

Milù is momenteel een echt zorgenkind en het ziet er niet naar uit dat dit snel zal veranderen. 

Deze ongelooflijke lieverd werd gebeten door een hond aan zijn achterwerk. Daarbij werd zijn staart erg toegetakeld maar ook zijn poep. Het resultaat waren grote wonden, een staart die geamputeerd diende te worden en één teelbal die stuk gebeten was. Dat gebeurde in april 2018. Door de letsels verliest hij constant urine en kan hij ook niet behoorlijk vast ontlasten. 

Ondertussen wisten we hoezeer Milù dringend nood had aan hulp omdat hij het anders met zijn dood zou bekopen. De jongen was zich immers aan het vergiftigen doordat zijn blaas steeds gespannen bleef en urine begon door te sijpelen. 

Op 24 januari kwam Milù toe en helaas moesten we al dadelijk met hem naar de dierenarts voor onderzoeken. Hij rook ook nog enorm naar kater en toen bleek dat het andere teelballetje nog in zijn lies zat. Dat was gelukkig maar een kleine ingreep tijdens de narcose die hij sowieso moest ondergaan om een RX te nemen van de rug en om hem te sonderen, wat heel erg dringend nodig was.

Sindsdien heeft Milù ons al veel kopzorgen gebaard.  Het urinestaal dat naar het labo werd gestuurd gaf geen ontsteking aan. Er werd ook geen struviet gevonden. Alleen maar heldere urine. Op zaterdagochtend plaste hij puur bloed. Gezien Julie naar de acupunctuur moest, ging hij mee in de hoop dat deze dierenarts iets zou kunnen betekenen voor hem. Zij gaf zeker de mogelijkheid aan maar gaf de raad om ontstekingsremmer/pijnstiller en antibiotica op te starten, wat gebeurde.

Ondertussen zijn we dinsdag en Milù's toestand is absoluut niet verbeterd ondanks de medicatie. We hebben in overleg met de dierenarts besloten om hem enkele dagen in observatie bij haar te laten zodat ze hem beter kan opvolgen en de nodige onderzoeken kan uitvoeren.

Ondertussen heeft deze knappe lieverd ieders hart hier al weten te veroveren en hopen we uit de grond van ons hart dat we hem van zijn pijn en miserie kunnen afhelpen. Zelf is hij zo dapper en positief! Ongelooflijk dat hij nog de kracht heeft om te blijven lachen! Ondanks alle ellende blijft hij lief en heeft hij ons niet één keer gebeten of gekrabd. Ook de transportmand in en uit... hij ondergaat alles gewillig alsof hij beseft dat we het beste met hem voor hebben.

Voor Milù doen we graag een bijzondere oproep. Dit jongetje zal nog een lange tijd serieuze medische zorgen vragen. Het zou dan ook een zegen zijn voor Milù en voor zijn verzorgers als hij enkele meters of peters mag krijgen die hem helpen bij zijn behandelingen.

Uiteraard is een gift ook altijd héél welkom! Help Milù aub mee zodat hij een normaal leven mag krijgen.