MinoeTerug naar het overzicht

Minoe kwam hierheen omdat zijn vrouwtje naar een tehuis moest en dus niet langer voor haar lieverd kon zorgen. Het was een triest afscheid zowel voor de poes als de bejaarde dame. Ze hadden immers gedurende twaalf jaar lief en leed gedeeld.

Minoe verstopte zich en toen we hem in de groep plaatsten zodat hij op eigen tempo kon acclimatiseren vond hij weliswaar vrij snel zijn weg in de groep soortgenoten maar mensen heeft hij lange tijd gemeden.

Na 5 maanden kwam dan toch de geluksdag waarop Minoe zich liet aaien én zelfs gewillig liet kammen! Hij verloor zo een pak dikke ondervacht  en dat leek hij heerlijk te vinden. Niet abnormaal met dit weer!

Minoe is nu 12 jaar en verkeert in prima gezondheid. Het enige wat ons tegenhoudt om hem nu ter adoptie te plaatsen, is het feit dat hij nog maar de eerste stappen naar vertrouwen heeft gezet. Eens dat wat spontaner en zelfzekerder wordt dan hopen we dat Minoe alsnog terug een eigen liefdevolle thuis mag krijgen.

Qua karakter is hij alleszins een lieverd en kan met soortgenoten heel goed om. Wie Minoe wil steunen, kan eventueel meter of peter worden want dat geluk heeft hij nog niet.