MozesTerug naar het overzicht

update 04/04/2018:

Mozes liep er naar jaarlijkse gewoonte weer erg klitterig bij. De Bohemian vacht die hij er na de winter steeds op na houdt, baarde me al langer zorgen. Nochtans laat hij zich heel gewillig aaien en zelfs kammen maar de klitten vormen zich in no time met als gevolg dat ze zo dicht op zijn huid zitten zodat een kam niet meer voldoende is. Ik zag mijn kans schoon want Mozes was de laatste tijd ook behoorlijk vermagerd dus lieten we bloed nemen. Hij werd lichtjes verdoofd en ik kon na de bloedname aan de slag. Kwestie van het "aangename" aan het nuttige te koppelen. Mozes werd wak even later wakker met een zomers fris vachtje. Voorlopig gaat hij niet buiten met dit weer dus hij zal ook geen kou vatten.

Wat betreft de bloedname: dit gaf een algemeen ontstekingsbeeld aan dus dit wordt verder opgevolgd. Hij verblijft ondertussen trouwens al meer dan drie jaar bij Het dierenthuisje en verkeert verder alleszins in goede gezondheid. Genieten doet hij ten volle!

================================

Mozes is een seniorpoes die we via asiel Het Blauwe kruis toekregen. Als elfjarige angstige jongen kon hij daar niet zitten wachten op een thuis; de kans dat hij die nog zou krijgen was erg gering en hij kwijnde weg in afzondering.

Het heeft lang geduurd voor hij uiteindelijk los kwam in de nieuwe omgeving maar  ondertussen kunnen we hem stilaan meer aanhalen. Hij had erg grote klitten op de rug die we inmiddels hebben kunnen wegscheren.