NelsonTerug naar het overzicht

Nelson is een tijdelijke bewoner van Het dierenthuisje, althans dat hopen we uit de grond van ons hart. Hij kwam hier terecht via onze collega's van Het Blauwe Kruis waar hij eerst twee maanden in een pleeggezin werd opgevangen. Daar kon hij nu echter niet langer blijven en terug naar het asiel keren, was gezien zijn toestand zeker geen optie.

Nelson werd er binnen gebracht in een body die vast kleefde in etterende wonden. Een allergische reactie dus die niet of alleszins niet naar behoren verzorgd werd. Het vermoeden is groot dat de mensen die hem binnen brachten de eigenaars waren of deze alleszins gekend hebben.

Gedurende twee maanden werd Nelson vooral behandeld met Cortisone wat uiteraard geen genezing teweeg bracht, dan wel verergering van zijn probleem. Een dermatoloog die gecontacteerd werd, vond het verstandiger om geen kosten in dit dier te steken maar het eerder te spenderen aan andere dieren...

We kregen Nelson in ieder geval toe in redelijk goede staat: hij had wel een kap om én zijn lijfje zat in een kous die moesten voorkomen dat hij zich open krabde of likte en dat leek dus te werken.

Voor ons is dit alleszins geen houdbare situatie dus verwijderden we die attributen dadelijk en alles bleek goed te gaan tot vanavond (13/11). We hoopten dat het stressgebonden was maar dat is dus niet het enige probleem. De eerste afspraak is gemaakt om bloed te nemen en te laten ontleden zodat we al een eerste beeld kunnen vormen van een mogelijke oorzaak. Een volgende stap zal vermoedelijk zijn een dermatoloog contacteren die wel Nelson wel degelijk wil onderzoeken en genezen. Die specialist kennen we van andere poezen en honden die Nelson met soortgelijke problemen vooraf gingen.

Wordt dus vervolgd! We verwachten dat Nelsons' genezing een redelijke cent zal gaan kosten en hopen dat hij mag rekenen op de hulp van meters/peters zodat hij snel terug gezond en gaaf mag rondlopen en zelfs een eigen thuis kan krijgen als hij genezen is!