PixieTerug naar het overzicht

Update 04/06/2017:

Pixie droeg al enige tijd een warme jas met zich mee. Haar hoofdje en schouders waren mooi glad maar dan had ze net zo'n pofrokje aan : een dik pak geklit haar. Helaas is ze erg mensenschuw en niettegenstaande we al veel vooruitgang geboekt hebben, moesten we er niet aan denken om haar te benaderen om te verzorgen. We waren al allerlei plannen aan het smeden om haar te pakken te krijgen zodat we haar konden verlossen van die dikke winterjas toen ze gisteren zelf haar dikke trui uittrok! De vrijwilligster die hielp met de avondronde wist niet wat ze zag liggen: het leek wel een complete poes! Wij opgelucht want  nu is ze er vanaf zonder extra stress. Een dik pak haar van maar liefst 70 gram; wat een verademing!

===========================

Pixie kwam bij Het dierenthuisje terecht na een oproep van de collega's van Het Blauwe Kruis uit Wommelgem. De schoonheid was na adoptie al enkele keren terug gekomen; telkens verkeken de adoptanten zich op haar mooie uiterlijk. Pixie was immers een angstig poesje én had zeker niet de aaibaarheidsfactor die velen haar toeschreven.

Na de laatste terugkomst was Pixie amper handelbaar. Omdat ze in het asiel opmerkten dat het kattinnetje er enorm op achteruit ging, zochten ze een rustige omgeving voor haar waar ze tot rust zou kunnen komen zonder gedwongen te worden tot "pak- en knuffelmomenten".  Die rust vond ze hier.

Eerst schuilde ze op de speeltuin "Catsa-land" maar eens het kouder werd vond ze haar plekje in de verwarmde chalets. Na enige tijd kwam ze tegen voedertijd op de vensterbank aan de Snoezel zitten waar we ze eten gaven. Zo konden we het potje stilaan opschuiven. Ondertussen zetten we geregeld het raam even open en plaatsen we haar eten aan de binnenzijde zodat ze in de Snoezel komt eten: dat lukt al aardig.

In Whoopy's heeft ze tegenwoordig haar vaste slaapplek maar we vermoeden dat ze binnenkort dichterbij de Snoezel zal komen wonen. Zodra het wat warmer wordt en de deuren blijven open staan, verwachten we dat ze zal binnen komen. Helaas is haar vacht op de rug erg geklit maar haar nu kammen, lukt absoluut niet. Haar pakken voor verzorging zou achteraf een grote stap achteruit betekenen dus voorlopig laten we ze rustig haar gang gaan.