PoohTerug naar het overzicht

Update 27/01/2014:

Pooh woont nu al bijna 4 jaar bij Het dierenthuisje. Hij werd niet geadopteerd op die tijd gezien hij zich nooit laat zien als er vreemde mensen komen. Pooh is immers heel eenkennig; zodra hij zijn vertrouwen geeft dan struikel je over hem maar dat moet je dus verdienen.

De enige mensen, behalve wij als vaste verzorgers, die hem kennen zoals hij is, is ons oppasgezin dat de dieren verzorgt als wij afwezig zijn. Zij hebben dan ook besloten om Pooh bij zich te nemen maar dat kan niet zo lang hun oudste poes er is. Zij zou die verandering niet appreciëren en zo werd afgesproken dat we Pooh in tussentijd als vaste bewoner aanzien totdat hij welkom is op zijn nieuwe stek bij mensen die hij al heeft leren vertrouwen.

=================================

Update 01/02/2011:
Pooh is inmiddels helemaal open gebloeid maar is eerder eenkennig. Hij heeft dus wat tijd nodig om aan nieuwe mensen en een nieuwe omgeving te wennen.
Deze lieve aandachtvrager kan het héél goed vinden met jonge soortgenootjes, maar ook met volwassen poezen heeft hij geen probleem. Ook honden zijn voor Pooh geen bezwaar zolang ze niet te opdringerig zijn.
De eerst magere poes zonder spieren is nu opgegroeid tot een mooie volle jongen die graag rent, speelt en aandacht krijgt. Hij heeft echter wel iets overgehouden van de lange opsluiting en dat is een minder goede achterhand. Dat kan echter nog beteren als de spieren nog meer ontwikkelen en op die manier de beenderen gaan steunen. Hij heeft er echter zelf geen problemen mee!
Hopelijk krijgt deze schat snel een kans bij een geduldigere adoptant...

===================================

Tiger en Pooh zijn twee broertjes. Ze zijn sinds juni 2010 één jaar oud en hebben tot juli '10 gans hun leven in een bench doorgebracht. Jazeker, sinds hun geboorte werden deze twee stakkers in een bench gezet want de huisbaas mocht niet weten dat er poezen waren. Het is ongeloofwaardig hoe lief deze katertjes zijn! In het begin waren ze wat teruggetrokken want ze kenden tot dan enkel de omgeving van hun bench en één persoon die hen eten gaf, maar nu ze hier vrij rond lopen zijn het echte poezen geworden. Deze jongens moesten dringend wat spieren krijgen want dat hadden ze door al het stil zitten totaal niet ontwikkeld. Ook dat is ondertussen al flink veranderd.
Ze spelen, springen en rennen als elke "normale" poes. Eerst dachten we dat ze samen zouden moeten blijven vanwege hun verleden maar ondertussen zijn ze hier elk hun eigen gang gegaan en hebben ze vooral behoefte aan aandacht. Ze zijn erg sociaal zowel met mensen, honden als soortgenoten en doen geen vlieg kwaad.
Ze kunnen dus eventueel apart geplaatst worden, maar hebben wel aandacht nodig! Ze zijn allebei gecastreerd.