WardjeTerug naar het overzicht

Wardje werd binnen gebracht door een dame die naar het bejaardentehuis moest. Hij was erg onderkomen en zijn velletje was vooral op de buik volledig bloot en ontstoken. Zijn mondje was één grote ontstoken boel en in plaats van wit zag hij zwart.

We lieten hem zo snel mogelijk door de dierenarts een opknapbeurt geven en dat heeft hem deugd gedaan. Toch blijkt Wardje geen stabiele gezondheid te hebben. Toen hij hier enkele maanden vertoefde kregen we een boze telefoon dat Wardje de kat was van diepersoon en niet van die dame die hem had binnen gebracht. Een erg verwarrende toestand maar toen de man kwam kijken naar zijn kat wilde hij de medische kosten alleszins niet terug betalen. We hadden er absoluut geen goed gevoel bij. Wardje zou een vergiftiging gehad hebben, aldus de zogezegde eigenaar, en hij zou terug verdwenen zijn nadat ze hem ’s avonds hadden buiten gezet. Ziek of niet; het was hun gewoonte om de katten ’s avonds buiten te zetten dus ook Wardje moest daaraan geloven.

Nogmaals; wat we van dit verhaal mogen geloven, is onbekend maar we weten wel dat hij zich hier nu helemaal tiptop voelt dankzij wat immuniteitsversterkers. Zijn medische toestand vraagt alleszins serieuze opvolging.