WezeltjeTerug naar het overzicht

Update 19/02/2015:

Vandaag vierden we Wezeltjes' zevende levensjaar bij Het dierenthuisje. Dit jaar wordt ze dan ook al 14 jaar!  We konden haar verjaardag moeilijk vergeten want ze zat vanmorgen al direct klaar om ons met luide kreet te verwelkomen in Prutskes, waar ze haar vaste stek gevonden heeft. Ze heeft zo haar vaste plekjes daar... de allerzachtste én warmste!

Wezeltje slaat telkens ze ons ziet een luide kreet wat een gevolg is van haar doofheid... neenee, we gaan niet alle dagen haar verjaardag vieren hoewel het voor haar alle dagen feest is als je weet waar ze ervoor zat met haar etterende oortjes...

Hopelijk mag Wezeltje nog lang genieten...

=====================================

Wezeltje (° 06/'01?) werd opgemerkt in een zwerfgroep in Wuustwezel tijdens het uitvoeren van een opdracht voor de zwerfkattencampagne.

Een dame op leeftijd gaf er al enkele jaren eten aan een aantal zwerfpoezen waaronder 1 volledig witte poes. Van deze was de dame zeker dat het een huiskat was die ooit (een tweetal jaar geleden) was achtergelaten bij verhuis. Haar min of meer gedwongen verzorgster had het er erg moeilijk mee, maar durfde het dier niet binnen te laten omdat ze regelmatig om gezondheidsredenen meerdere dagen van huis was en het arme dier dan ook niet wilde binnen halen.

De witte kattin liet zich gewillig pakken, maar toen bleek dat de oorschelpen ontstoken waren door gesprongen tumoortjes. Een witte poes heeft daar vrij snel last van door de schadelijke zonnestralen die er genadeloos op branden. Dat is trouwens de reden waarom je een witte poes best wat sunblock op de oortjes smeert bij zonnige dagen!

Het stond vast dat deze poes niet terug kon uitgezet worden want ze had zeker verdere verzorging nodig. Een eerste stap was het wegnemen van die bedreigende tumoren zodat we -hopelijk nog- konden voorkomen dat de kanker zou uitzaaien. Hoe drastisch het ook klinkt; haar oorschelpjes werden verwijderd. Gelukkig heeft poeslief daar zelf geen last van en blijft het bij een eigenaardig aanzicht voor ons.

"Wezeltje", zoals wij haar genoemd hebben, was na een week volledig hersteld van de operatie. Eigenlijk was dat al sneller het geval, maar dan waren ook de hechtingen wat minder zichtbaar en na enkele maanden had ze zelfs terug een gaaf kopje vol witte haartjes. In het begin moest ze terug vertrouwen krijgen in mensen. De enige die ze kon vertrouwen was de oudere dame die haar van eten voorzag. Verder moest ze niet op genegenheid rekenen.

De resultaten van de biopsie waren gelukkig heel positief, het waren lokale tumoren.

Wezeltje geniet van haar rust en verzorging op haar inmiddels oudere dag.Nu ze al lange tijd bij ons verblijft hebben we besloten haar op te nemen bij de vaste inwoners. Ze is het hier zo goed gewend en gezien haar gevoelige karakter zou ze een zoveelste verhuis mogelijk niet meer teboven komen.