Tips gezocht!

We zijn momenteel naar enkele zaken op zoek en kunnen daarvoor zeker wat tips gebruiken.

Ken jij iemand die een mooi voorstel wil doen ten voordele van onze werking? Dit is waar we naar op zoek zijn:

  • Appels: onze appelboer is uitverkocht. We kunnen pas eind september terug bij hem terecht. Onze varkens en knaagdiertjes hebben echter appeltjes nodig. We verbruiken wekelijks ongeveer 10 kilo appeltjes. Bij de supermarkten zijn de prijzen helaas te hoog. Wie kan er een beterkoop voorstel doen?
  • Caravan of mobilhome of dergelijke om te lenen tijdens de openthuisweekends: een rare vraag misschien maar dit keer moeten we op zoek naar een onderkomen voor de vrijwilligers die willen blijven slapen om te helpen tijdens de openthuisweekends. Heel wat van onze vrijwilligers komen van ver en staan die dagen mee paraat van 6u30 in de ochtend tot 23u in de avond. Er wordt dus enkel in geslapen door een vrijwilliger.  Mocht iemand in de omgeving wonen en een kamer ter beschikking willen stellen, is dat uiteraard ook zeer welkom.
  • Voedselresten: de voedselbank van Mol zette tot voor kort op vaste dagen restanten af. Helaas gaat nu een boer blijkbaar alles ter plaatse ophalen. Daar hebben wij echter niet de mensen en de tijd voor. Bovendien kunnen we ook niet alles gebruiken. Met andere woorden: ze hebben een makkelijkere oplossing gevonden voor hun afvalverwerking. Onze kippen, varkens en konijnen genoten echter wel van die leveringen. Vooral groenten, fruit maar ook broodbeleg, kazen tot humus en slaatjes toe… voor ieder was er wel wat te smullen. We zoeken dus terug naar restanten. Vooral door de schenking van groenten en fruit kunnen we heel wat centen besparen.

Denk jij te kunnen helpen met een gouden tip? mail het ons dan aub: info@hetdierenthuisje.be