Ondertussen is Kay gecastreerd en zijn de hormonen tot bedaren gekomen. Ook de zware oorinfectie is nu onder controle. Hij is ontpopt tot een lieve aandachtvrager. Kay wandelt graag, speelt, is sociaal met soortgenoten én poezen. Enkel oppakken heeft hij nog steeds niet graag maar ook dat zal snel veranderen mits wat geduld en liefde.
Hopelijk mag Kay nog een warme thuis krijgen waar hij verder kan genieten van een pijnvrij en liefdevol leventje. Hij heeft nog heel wat jaartjes tegoed als je hem zo ziet rondhollen.
===========================================================================
Kay (reu, °07/09/2012, kruising Chi Tzu) bloeide helemaal open op tijd van zo’n 14 dagen. De zielige haarbol die in het rond knapte naar alles wat hij niet zag komen, is ondertussen een speels, vrolijk hondje geworden. Omdat we merken dat hij eigenlijk heel erg graag veel aandacht krijgt, zijn we van mening dat het voor hem goed zou zijn als hij een thuis mag krijgen waar hij meer persoonlijke aandacht krijgt.
De eerste en voornaamste zorgen heeft hij gekregen en die hebben hem dus alleszins héél goed gedaan. Wat valt er nog te doen?
Kay is chemisch gecastreerd omdat we hem geen twee keer kort na mekaar onder narcose wilden laten brengen. Zijn vachtverzorging en het reinigen van de oren waren prioriteit en konden helaas niet gebeuren als hij wakker was. Gezien zijn hormonen hier wel aardig opspeelden naar de senior Rani toe, die omwille van haar leeftijd en medische problemen niet meer kan gesteriliseerd worden, hadden we geen andere keuze. Kay kan later nog zeker gecastreerd worden maar de chemische castratie werkt alvast zes maanden.
Verder is er nog de opvolging van de oorontsteking waar de eerste weken ook niets aan dient te gebeuren. Daarna zal dit door de dierenarts moeten gecontroleerd worden. Kay krijgt momenteel Apoquel omdat hij enorme jeuk had. Hij zat dan ook bij aankomst volledig onder de vlooien en na het scheren bleek dat over gans zijn huid rode plekken voorkwamen die eigenlijk kleine infecties waren ten gevolge van de parasieten. Dat is nu verholpen maar de behandeling kan best nog enkele weken aangehouden worden. Hij is nog gevoelig aan zijn oortjes waardoor hij nog wel eens durft te happen als je die aait.
Met andere woorden: Kay kan een eigen thuis krijgen op voorwaarde dat hij terecht komt bij iemand die hem de nodige nazorgen geeft en hem uiteraard niet terug laat verkommeren!
Om gelukkig te zijn heeft deze lieverd iemand nodig die hem verwent met aandacht, lekker eten, wandelingen (hij wandelt héél graag), spelen (hij brengt balletjes terug). Een tuin is zeker gewenst want hij is nog aardig actief en gaat dan ook perfect zijn behoefte buiten doen.
Soortgenoten vormen zeker geen probleem, groot noch klein. Hij reageert zeer enthousiast op andere honden.
Wie denkt Kay een ideale thuis te kunnen geven, mag een mail sturen aan info@hetdierenthuisje.be met beschrijving van woon- en leefsituatie alsook verwachtingen. Vergeet aub ook het telefoonnummer niet te vermelden.
=====================================================
Kay kwam bij ons toe in erg verwaarloosde toestand. Zijn vrouwtje werd opgenomen en kon niet meer voor zichzelf zorgen, laat staan voor haar elfjarige hondje. Niet alleen zat het beestje volledig onder de vlooien. Gans zijn vacht was geklit en smerig. Doordat klitten in zijn liesstreek tegentrokken als hij liep en hij geen steek zag door het pak haar dat voor zijn ogen hing, liet hij zich niet aanraken. Hij knapte in het rond zodra hij voelde dat hij benaderd werd.
Gelukkig konden we de dag na zijn aankomst reeds terecht bij de dierenarts die hem onder verdoving volledig kaal scheerde. Toen bleek dat hij ook in zijn oortjes grote klitten had waardoor wondjes ontstaan zijn. Gans zijn lijfje staat vol bubbeltjes ten gevolge van vlooienbeten en de dikke vacht waardoor zijn huid geïrriteerd geraakte.
Kay kwam toe op 5 juli en moet nog helemaal tot rust komen na zijn avontuur. Zijn vrouwtje had weinig of geen contact met andere mensen dus heeft het hondje ook niet veel indrukken kunnen opdoen in zijn leventje. Dat uit zich in zijn onzekerheid maar we zijn ervan overtuigd dat hij zich snel beter zal voelen mits geduld en liefde… en laat dit nu net twee van onze sterke troeven zijn.