Ilias

Ilias bleek tot onze grote spijt in het laatste stadium van FIV te zijn gekomen. In dit stadium was zijn afweer zodanig verminderd dat hij, zelfs met de hulp van medicatie, de virussen en bacteriën niet meer de baas kon. Het meest humane wat we voor hem nog konden doen, is zorgen dat hij zo comfortabel mogelijk en omringd door liefde zachtjes de regenboogbrug over mocht wandelen. Rust zacht, lieve Ilias!

==================================================================================================

We kregen een oproep van een plaatselijke zwerfkattencampagne met de vraag of we een zeer zieke kater konden opvangen. Zijn luchtwegen waren zodanig ontstoken en zaten bijgevolg vol slijmen waardoor hij niet kon ademen. Eten was er dan natuurlijk ook niet meer bij. Bij het pleeggezin waar hij tijdelijk verbleef waren alvast de eerste zorgen opgestart maar toen er na tien dagen antibiotica geen verbetering maar eerder verergering te merken was, werd onze hulp en kennis ingeroepen.

Hoewel hij door de melder was afgeschilderd als een erg agressieve en wilde zwerfkat, bleek al gauw dat hij een lieverd is met een peperkoeken hartje. De sukkelaar was graatmager en helaas bleek uit een bloedtest, FIV positief. Dat kon een reden zijn waarom hij niet recupereerde maar dat was geen zekerheid. De vrijwilligers wilden alles op alles voor hem zetten in de hoop dat ze hem konden redden en nog een fijn leven bezorgen. Ilias is immers een jonge poes van amper een tweetal jaar oud.

In overleg met het pleeggezin bezorgden wij de extra immuniteit boosters en tips om Ilias verder te ondersteunen en zo werd afgesproken dat we Ilias onder onze hoede nemen. De zorgen krijgt hij toegediend door het pleeggezin en eens hij zich beter voelt, zal hij dan bij ons opgevangen worden. Zo hoeft hij niet nu de extra stress ondergaan van een verhuis naar weer eens een vreemde omgeving. Ondertussen ondergaat Ilias gewillig alle behandeling met aerosol, neusspoelingen, injecties enz. Hij is een echte lieverd en lijkt gelukkig te beseffen dat we het beste met hem voor hebben.

Ondertussen zijn we zover dat Ilias zijn mondje al opent voor de spuitjes krachtvoer. Hij wil echt wel eten maar zelfstandig oplikken uit een potje lukt nog niet doordat de slijmen dan in de weg zitten.

De behandeling is intensief en kost veel centen. Hij krijgt nu ondermeer op regelmatige basis injecties die 25€/injectie kost. Daarom doen we voor Ilias een oproep in de hoop dat we een meter/peter kunnen vinden. Ook giften voor zijn medische zorgen zijn heel welkom!