Sloorke

Vergeefs probeerden we Sloorke haar gezondheid te stabiliseren met vochtafdrijvers en hartmedicatie, maar onze beste zorgen konden haar helaas niet redden. Ze gaf tevens aan dat haar tijd gekomen was en dit beaamde de dierenarts. Vandaar is ze zachtjes ingeslapen. Nogmaals een welgemeende dankbetuiging aan de vinders die niet weg hebben gekeken en hulp hebben gezocht voor Sloorke. Tot op haar laatste dag hebben we haar mogen verwennen met knuffels, warmte, kip, creamy snacks, … Weer een mooi, fonkelend sterretje bij aan de hemel! We gaan je missen, lieverd!

========================================================================================

Sloorke werd op zaterdag 31 augustus ’24 bij ons binnen gebracht door de mensen bij wie zij plots in de tuin was opgedoken.  Het diertje was uitgehongerd, erg mager, zat vol vlooien en het ergste van al, ze had een pompende ademhaling. Dat betekende echt niet veel goeds.

Gedurende het weekend lieten we haar bekomen en gaven we lekkers waar ze goed van smulde. Maandag gingen we dan direct met haar naar de dierenarts en werd er bloed en een echo genomen. Helaas bleek daaruit dat haar toestand inderdaad niet positief is.  Op de RX is te zien hoe de gewrichten her en der een afwijkende vorm hebben. Dit kan artrose zijn maar het kan ook botkanker zijn. Dat is momenteel niet uit te sluiten. Achter de longen zit vocht wat de zware ademhaling verklaart. Er was ook hartruis hoorbaar.

Momenteel krijgt ze vochtafdrijvers in de hoop dat we op die manier het vocht kunnen afdrijven. Voor het hart zullen we een hartspecialist raadplegen die dan kan bepalen welke medicatie best kan worden ingezet.

Gelukkig geniet Sloorke enorm van aandacht en eten. Het is alsof ze hier haar leven lang doorgebracht heeft. We hopen dat ze nog lang mag genieten van haar nieuwe thuis maar dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Ze heeft nu alleszins nog een eerlijke kans.

Een eigenaar heeft zich helaas nog niet gemeld…

Sloorke zou zeker dolgelukkig zijn met de steun van een meter/peter. Wil jij Sloorke steunen? mail dan naar info@hetdierenthuisje.be

Wil je aan haar een gift doen voor haar medische onderzoeken? Jouw bijdrage is heel welkom op rekeningnummer BE78 6528 1125 0286